Oficiální stanovisko samosprávy SA 036

Ve dnech 17. a 18. 3. 2015 proběhl průzkum v rámci dokončení projektu na rekonstrukci ZTI (odpadů a stupaček vody). Podklady budou sloužit k vytvoření POV (plánu organizace výstavby), při samotné rekonstrukci.

V předchozích jednáních v rámci projektu bylo samosprávou odhlasováno, že součástí rekonstrukce nebude plošná výměna zařizovacích předmětů (vany, toalety, umyvadla, dřezy, sprchové kouty, vodovodní baterie, výlevky ve spalovnách…) Důvodem byl požadavek nenavyšování celkové ceny rekonstrukce a skutečnost, že podle vnitřních směrnic SBD Krušnohor jsou tyto předměty v majetku družstevníka nebo nájemníka. Průzkum byl mimo jiných skutečností, majících vliv na provádění rekonstrukce, zaměřen na kontrolu stavu těchto předmětů. Jak bude zacházeno s těmito předměty, musí být popsáno v zadání na výběr zhotovitele rekonstrukce.

Vzhledem k tomu, že průzkum byl oznámen pouze několik dní před samotnou realizací, někteří členové samosprávy se samostatně snažili distribucí oznámení informovat obyvatele o důvodech rozhodnutí samosprávy.

Požádal jsem SBD Krušnohor o poskytnutí a konzultaci výsledků průzkumu, o kterých budeme dále jednat.

Pavel Hammerlindl
Předseda SA 036